Информация за водата

Минерална вода Горна Баня

Основни физико-химични показатели

pH   9.90

Електропроводимост – 169 µs/сm

Обща минерализация -142.85 mg/ L

Известна от векове, минерална вода от изворите в Горна Баня е изследвана за първи път в края на миналия век от А. Тегартен . Тя е една от водите в България с най-малко разтворени минерални вещества със стабилен физико-химичен състав и свойства; бистра, безцветна, без мирис, с приятен вкус, които не се влияят от промените през четирите годишни сезона.

Това е една великолепна вода – вкусна, пивка, с изключително висока природна чистота, мека, запазваща качествата и показателите си най-малко две години при технологически правилно бутилиране.

Ниската минерализация позволява минерална вода Горна баня да се употребява всеки ден, а ниското съдържание на Флуор я прави достъпна за консумация и от деца.

 Показания за лечение и профилактика:

От направени проучвания и изследвания при употреба на минерална вода Горна Баня пациенти  получават подобрение при  лечение на стомашно-чревни заболявания (стомашна и дуоденална язва, гастрити, перидуодените и др., протичащи с повишена киселинност); заболявания на черния дроб, жлъчните пътища и бъбречно-урологични заболявания . Препоръчва се при профилактика и лечение при подагра, оловни, манганови и други интоксикации.   Инхалации при алергични заболявания – самостоятелно или с приготвени с нея отвари от билки.